C1000 Touch

C1000 Touch


Project Description

 

C1000 Touch este un termociclator, adică un instrument utilizat în laboratoarele de biologie moleculară pentru amplificarea și analiza secvențelor de ADN sau ARN prin tehnica reacției în lanț a polimerazei (PCR). Acest termociclator este produs de compania Bio-Rad Laboratories și este conceput pentru a oferi o amplificare termică precisă și repetabilă a probelor de acid nucleic.

  • Reacția în lanț a polimerazei (PCR): Acest instrument este utilizat pentru amplificarea secvențelor specifice de ADN sau ARN prin cicluri repetitive de încălzire și răcire a probelor.
  • Bloc termic cu gradient: C1000 Touch este echipat cu un bloc termic cu gradient, care permite setarea diferențelor de temperatură în diferite părți ale blocului. Acest lucru este util pentru optimizarea reacțiilor PCR și pentru determinarea temperaturilor de topire.
  • Interfață tactilă: Are o interfață de utilizator tactilă (touchscreen) care permite programarea și controlul ciclurilor termice. Utilizatorii pot programa profile termice personalizate pentru a se potrivi cerințelor lor specifice de amplificare.

 

 

  • Capacitate mare: C1000 Touch este disponibil în diferite configurații, cu un număr variabil de blocuri pentru tuburi sau plăcuțe PCR. Acest lucru permite procesarea unui număr variat de probe în același timp.
  • Precizie și uniformitate: Instrumentul oferă o precizie și uniformitate ridicate în distribuția temperaturii în cadrul blocului termic, asigurând astfel rezultate fiabile.

 

 

  • Conectivitate: Poate fi conectat la un computer pentru controlul și monitorizarea ciclurilor termice și pentru stocarea datelor rezultate.
  • Diverse aplicații: C1000 Touch este utilizat într-o varietate de aplicații de laborator, inclusiv amplificarea genelor, secvențierea ADN-ului, determinarea polimorfismelor genetice și multe altele.